Eigendomanders

Samen anders ondernemen, waarom zou een bedrijf eigendom moeten zijn en niet 'van zichzelf'? Op 22 mei vond in Vinkeveen het Eigendom Anders Festival plaats.

Jennifer Benson organiseerde in samenwerking met de IONA-stichting deze uitgelezen gelegenheid voor ieder die ernst wil maken met een leefbare samenwerking om veelzijdig bezig te zijn - en geestverwanten te ontmoeten - rond het misschien wel grootste knelpunt op weg naar een rechtvaardige wereld: het vraagstuk van het eigendom van grond en kapitaal (bedrijven). Met lezingen, workshops, dialoog en theater was het voor ieder mogelijk een eigen toegang tot het eigendomsvraagstuk te vinden. - Met mooi weer en een uitverkochte lokatie was het een dag vol inspiratie en levendig gesprek.
Onder de bezoekers en medewerkenden waren natuurlijk meerdere ondernemers aangesloten bij Sleipnir present. Op de foto Henry Mentink tijdens zijn lezing over zijn nieuwste project Een CAO voor de Aarde (Collectieve Aarde Overeenkomst). [foto: Anne van Ginkel]