Samenlevenskunstenaar

Op 24 september start Economy Transformers de Basisopleiding Samenlevenskunst — een opleiding bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het zichzelf ontwikkelen tot Samenlevenskunstenaar vanuit vrij, gelijk, samen.

Verder lezen »

Regionaal bijeen

Ja, je werkt samen, ieder in je eigen bedrijf of bezigheid, aan een andere economie. Maar als je, vanwege Corona, lange tijd geen bijeenkomsten kunt organiseren, mis je ook het samenkomen: elkaar ontmoeten, bijpraten, horen waar de anderen mee bezig zijn, je eigen vraagstuk met deze of gene bespreken. Erik Lemmens van Werkplaats De Smidse was er snel bij om, nu het weer kan, een regionale Sleipnirbijeenkomst te organiseren in het midden van het land.

Verder lezen »

De verbinding gelegd

In Driegonaal, tijdschrift voor sociale driegeleding, verscheen een interview met Anja de Vletter, oprichtster van Kinderhuis Maminka in Havelte. Het Kinderhuis biedt kinderopvang in een heerlijke omgeving en bestaat al twaalf jaar. In een verder verleden was Anja actief in verschillende initiatieven met een sociaal-vernieuwende insteek. En zo ligt het in de lijn dat er inmiddels een verbinding is gelegd met Sleipnir en dat er een traject loopt waarin Kinderhuis Maminka zich bij Sleipnir gaat aansluiten.

Verder lezen »

Werk aan de winkel

De Korenmaat, biologische bezorgwinkel in Zeist, zoekt flexibel inzetbare bezorgers en verdelers.

Verder lezen »