"Ik wil geen bedrijf, ..."

Er zijn allerlei goed te doordenken redenen waarom het verstandig is dat bedrijven geen privébezit kunnen zijn. Al die redenen samen genomen: een einde maken aan het privébezit van grond en bedrijven is goed voor mens (alle mensen) en aarde. - Maar in een andere laag kunnen we dat ook ontdekken.

In tijdschrift Driegonaal versheen een interview met Frank Dekker. Lang geleden was hij erbij toen Odin en Stichting Sleipnir werden opgericht. En al een jaar of twintig gelden richtte hij zijn uitvaartonderneming Vanadis CV op, een bij Sleipnir aangesloten onderneming.

Uit dat interview:
Hoe werkt de driegeleding in jouw bedrijf?
Frank
: “In alles, het is de manier van leven. Het heeft te maken met zorg voor mijn medemens, ik ben een zorgzaam type. Wij gaan zorgvuldig met de aarde om, zo leven wij. Ik vind dat mensen eerlijk betaald moeten worden. Bij de sociale werkplaats moet je eerlijk met de werkers omgaan, zodat ze een houvast krijgen in de maatschappij, want het is belangrijk werk dat ze doen. En op het punt van bezit: ik hoef geen bezit. Ik hoef geen huis, ik wil gewoon wonen. Ik hoef geen bedrijf, ik wil gewoon werken. Die uitstraling wil ik ook hebben. We moeten zorgen dat we eilandjes creëren in de wereld, waar het goed is en waar we elkaar kunnen vertrouwen.
De driegeleding moet je gewoon leven.”