Regionaal bijeen

Ja, je werkt samen, ieder in je eigen bedrijf of bezigheid, aan een andere economie. Maar als je, vanwege Corona, lange tijd geen bijeenkomsten kunt organiseren, mis je ook het samenkomen: elkaar ontmoeten, bijpraten, horen waar de anderen mee bezig zijn, je eigen vraagstuk met deze of gene bespreken. Erik Lemmens van Werkplaats De Smidse was er snel bij om, nu het weer kan, een regionale Sleipnirbijeenkomst te organiseren in het midden van het land.

Op 8 juli was het zover en waren er 16 deelnemers aan de bijeenkomst die werd gehouden op Kraaybeekerhof in Driebergen. Met het regionale karakter viel het wel mee: nieuwe leden uit Friesland waren er ook bij — om eens te kijken en proeven hoe het er in de Coöperatie aan toe gaat.

Een deel van de middag werd er in groepjes gewerkt aan een paar inhoudelijke vragen:

  • hoe werkt het bij Sleipnir, wat is het onderscheid tussen de Stichting en de Coöperatie?
  • is het een grote stap, en is er moed voor nodig, om je bij Sleipnir aan te sluiten?
  • wat zou Sleipnir kunnen betekenen voor ZZP-ers en/of ondernemingen die niet in de economie maar bijvoorbeeld in onderwijs, cultuur of zorg werkzaam zijn?

Was de bijeenkomst geslaagd? Erik: “Het was in alle opzichten heel anders dan ik mij had voorgesteld, maar het klopte helemaal!”